Wednesday, November 14, 2012

GAĆE NA IZVOL'TE!

Slucajno naidjoh na jedan text u novinama, veli ovako, citiram: NEMATE DECKA? STVAR JE DONJEM VESU!

Žensko donje rublje predstavlja jedan od najvećih muških fetiša i potrebno je biti prilično oprezan pri kupovini, jer u suprotnom, namere jedne dame mogu biti potpuno pogrešno protumačene. Naime  muskarcima se ne svidja kada dame obuku bapske gacone, one do pazuha :) ne vole vise ni tange, kazu droljaste su postale, ako dama uklopi bijeli brus i bijele gace, kazu da je dosadna i monotona u krevetu. Ako im se ocrtavaju gace na guzicu dok nose pantalone ili suknju i to je fuj. Ok razumijem sad ja sve, ali okle meni pare da kupujem toliko gaca, a i treba da idem po gradu, da im prvo pokazem gace, pa onda da trazim momka. A ne no najbolje da djevojke nose u torbicu po jedan uzorak da ga pokazuju, pa mozemo mi djevojke da se mijenjamo sa gacama, znate ono kao sa slicicama! Da, ja tebi jedne dobre, ti meni dvoje losijih i sve tako. Za sve je kriv ves, izgleda! A cekaj malo, sta je sa muskarcima, kakve su njihove gace?    Da li je njih briga za to? I da li uopste primjecuju nas ves?

LUDILO! Hm?!

Tanka linija izmedju ljubavi i ludila...

Smušenost, zbunjenost, nervoza, nekontrolisana osjećanja, lupetanje gluposti, pa čak i spremnost da ubijemo voljenu osobu… Naučnici objašnjavaju zašto nam se sve to događa kad se nađemo pored osobe u koju smo zaljubljeni.  


Stručnjaci su nedavno otkrili zašto nas ljubav ponekad čini toliko iracionalnim. Pomoću skenera uspeli su da pronađu područja u našem mozgu koja su zadužena za to kako se osjećamo.
Kad nas preplave romantična osećanja, neki delovi mozga se uključuju, drugi isključuju. Sve u svemu, osim blaženstva koje nas obuzima, zaključak je da su zaljubljeni užasno nervozne i nestabilne osobe.

Zaljubljeni mozak

Frontalni korteks, deo mozga bitan za racionalno odlučivanje, isključuje se dok smo zaljubljeni. Skenovi pokazuju da se “deaktiviranje” događa čak i kad neko samo vidi fotografiju osobe koju obožava, a u tom trenutku “brišu” se sve potencijalne mane ili sumnje.
- Naš mozak tako se ponaša zarad “viših bioloških interesa”, odnosno lakše reprodukcije. Ako s obe strane izostanu preterane kritike, veća je verovatnoća da će par završiti zajedno i zasnovati porodicu – objašnjava doktor Semir Zeki s londonskog koledža.

E sad, ljudi zaista rade sve za voljenu osobu, peru sudje, donose drva iz podruma, briju se cesce i cesce se kupaju :) A sta se desava kada sve to nestane? Da li je ljubav vjecna? Sta posle raskida?